Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Garmin Dakota 10 GPS-be térképek betöltése

2015.02.01

Térképfeltöltés direkt a készülékbe:

dakota_10.jpgA www.turistautak.hu oldalán találjuk a meg a térképet. Közvetlenül GPS-be betöltő térkép (a teljes változat 67.3 MB), az (IMG) hivatkozásokon letölthető fájlok tartalma megegyezik azzal, amit a betöltőprogram ír a GPS-be, csak ehhez nem szükséges windowsos gép, illetve ez ad megoldást olyan GPS-ekhez, amely a betöltőprogrammal nem működik (pl. iQue, nuvi, zumo, Colorado, Oregon). Használata: letöltés után bemásolandó a memóriakártya Garmin\ könyvtárába GMAPSUPP.IMG néven. (a letöltött fájl-t nevezd át GMAPSUPP.IMG névre és másold át vagy írd felül az eredetit.

 

MapSource segítségével: turistauak.hu, OpenMaps.eu térképek egyben
Ausztria, Bosznia, Horvátország, Csehország, Magyarország, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

Töltsd le és indítsd el ezt (jobbklikk - mentés másként): http://turistautak.hu/download/mapsource-update-directory.reg

mev2mapsource02lrg.jpg

Ez eltárolja a registryben, hogy a C:\Program Files\Garmin\MapSource könyvtárban van telepítve a (még nem létezõ) elõzõ MapSource verzió. Ha máshová szeretnéd hogy kerüljön, akkor szerkeszd át a fájlt, vigyázz a .reg fájl idézõjelein belül használatos dupla backslashekre: C:\\...

 

Fontos!

Hozd kézzel létre a .reg fájlban megadott útvonalat! Ezután frissítsd (a még nem telepített) MapSource-ot: http://www.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

Ez ugyanis nem kérdez rá a telepítési helyre, hanem kiolvassa a registrybõl a fent beírt helyet és oda teszi. (Ha nem találja, nem indul el, mert mindenáron frissíteni szeretne valamit.) Ha mindezzel megvagy, van egy üres (=térkép nélküli) MapSource-od, ami így nem más, mint a Trip and Waypoint Manager, amit az új Garmin GPS-ekhez mellékelnek. Ezzel már meg tudod nyitni az .mps, .gdb fájlokat, bár térkép nélkül a levegõben lógnak. Ezután már csak a turistautak.hu térképét kell letöltened: http://turistautak.hu/garmin.php (az oldalon a "MapSource-verziók" alcím alatt találod a letöltést).

 

OpenMaps.eu térképek

Töltsd le a openmaps.eu/garmindownload oldalról omphiking.exe fajl-t. telepítsd fel a gépre, de elöbb zárd ba az első részben telepített MapSource programot.

kepatmeretezes_hu_resized_image.jpg

A Garmin térképek, vektor alapú, offline térképek, egyedi TYP jelkészlettel. A letölthető térképek tartalmazzák a turistaút kiemelést, turistaút jelzést, DEM adatokat, útvonaltervezést és szintvonalakat.

Garmin GPS-ekhez a telepítő filet kell letölteni, ami a BaseCamp/Mapsource keretprogram számára telepíti fel a térképeket a számítógépre. A BaseCamp/MapSource alkalmas arra, hogy PC-n a térképek megtekinthetőek-, illetve a GPS készülékre tölthetőek legyenek. A telepítés automatikus, külön instrukciókat nem igényel. A telepítés előtt a BaseCamp/MapSource programot be kell zárni!

 

Garmin Dakota 10-re a térképek feltöltése

Nyisd meg a feltelepített MapSource programot. Bal felső sarok (Fájl, Szerkesztés, Keresés gombok alatt) találsz egy ablakot "Nincs térkép" felirattal nyisd meg. A felugró ablakban klikk a "Turistautak" feliratra, a megjelenő térképen klikkelj rá a térképszelvényekre ami elsötétül az fog a Garmin készülékre feltelepülni. (A baloldali ablakban látod hogy megjellennek a kiválasztott feltölteni kívánt térképszelvények.

Vissza az ablakba (bal felső sarok) éa válaszd ki a "OMP Hiking Map" térképét. Válaszd ki a kívánt országot, országon belül a térképszelvényeket (ezek is megjelennek a baloldali felsorolásban). Jöhet a készülékre töltés.

A képernyő teteje "Átvitel" - "Küldés a készülékre" a felugró ablakban a számítógépnek érzékelnie kellene a készüléket, ha ez megvan válaszd  ki a "Mit kiván küldeni" menűből a "Térképek" pontot, majd klikk a feliratra.

Az eredmény megtekinthető a Garmin készülékben. Bekapcsolás után "Beállítások"- "Térkép" - "Térkép információ, Térkép kiválasztása" bekapcsolva - OPM Hiking map, Bekapcsolva - Turistautak.

Megjegyzés: Egyidőben csak egy térképet használok, Itthon értelemszerüen a Turistautakat (a másik kikapcsolva), külföldön fordítva.

 

Láda adatok feltöltése:

A geoládák oldalán www.geocaching.hu alul válaszd ki a :

Tipus: még meg nem talált
Állapot: kereshető
Megye: amelyiket szeretnéd

és mehet.

Majd az így kapott listára állítsd be:

  • fileformátum: .gpx Groundspeak (gpx)
  • multiládák közzétett pontjai bejelölve
  • logok legfeljebb 10 darab bejelölve
  • Előre definiált sablonok: (a pontnév-sablon mezőt felülírja!) Rövid név nagybetűkkel, GC nélkül (pl. ABCD)

és letöltés.

A letöltött .gpx fájlt pedig másold be a Dakota \Garmin\GPX\ mappájába.

forrás: www.blog.geobolt.hu, www.geocaching.hu/forum

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.