Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Garmin Dakota 10 GPS navigáció

2012.08.14

dakota_10.jpgA Dakota 10 még a megfizethető kategóriát képviseli hazánkban és úgy gondolom, hogy minden fontos funkciót tartalmaz, amire egy ládásznak, túrázónak szüksége lehet.

Először is, ami Garminok esetében alapfelszereltségnek számít, az a készülék vízhatlan volta. Bár a szabvány nem követeli meg ezt a fajta extrém igénybevételt.

Akár 20 óra üzemidő, két megfelelően nagy kapacitású AA (ceruza)akkumulátorral. Érintőképernyő, ládarejtéshez pontátlagolás, előre telepített térkép, profilválasztás, és még számos funkció, melyek eddig nem álltak a rendelkezésemre.

dakota_10_1.jpgPersze, gondolhatnánk most, hogy eddig is elég volt annyi, hogy menjünk a nyíl után és nemsokára odaérünk. Erre viszont ingyenesen feltölthetjük Magyarország teljes turistatérképét (és akkor még csak a memóriájának alig 9%-át használtuk fel!), és tájékozódhatunk róla, ha pl. az ösvénytől 20-30 méterre van egy kilátópont, esetleg magasles, amit érdemes lehet megnézni. Arról nem is beszélve, hogy útra is tud tervezni, tehát ha nincs más készülékünk, akkor végső esetben autós GPS-nek is használható (azért mondom, hogy csak ha minden kötél szakad, mert nincs hangbemondás, sem csippogás, illetve azért valljuk be, inkább túrázásra készült…

A térkép mellé persze akár a geoládákat is fel tudjuk rá tölteni, méghozzá segédpontokkal, leírással együtt! (Sajnos nem mindet, mivel összesen 2000 pontot tud kezelni.)

Térképfeltöltés:

A www.turistautak.hu oldalán találjuk a meg a térképet. Közvetlenül GPS-be betöltő térkép (a teljes változat 60.6 MB), az (IMG) hivatkozásokon letölthető fájlok tartalma megegyezik azzal, amit a betöltőprogram ír a GPS-be, csak ehhez nem szükséges windowsos gép, illetve ez ad megoldást olyan GPS-ekhez, amely a betöltőprogrammal nem működik (pl. iQue, nuvi, zumo, Colorado, Oregon). Használata: letöltés után bemásolandó a memóriakártya Garmin\ könyvtárába GMAPSUPP.IMG néven.

Láda adatok feltöltése:

A geoládák oldalán www.geocaching.hu alul válaszd ki a :

Tipus: még meg nem talált
Állapot: kereshető
Megye: amelyiket szeretnéd

és mehet.

Majd az így kapott listára állítsd be:

  • fileformátum: .gpx Groundspeak (gpx)
  • multiládák közzétett pontjai bejelölve
  • logok legfeljebb 10 darab bejelölve
  • Előre definiált sablonok: (a pontnév-sablon mezőt felülírja!) Rövid név nagybetűkkel, GC nélkül (pl. ABCD)

és letöltés.

A letöltött .gpx fájlt pedig másold be a Dakota \Garmin\GPX\ mappájába.

forrás: www.blog.geobolt.hu, www.geocaching.hu/forum

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.