Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Geoláda adatok betöltése Igo8 nevű programba

2012.06.30

Adott egy Igo8 és az igény, hogy lássuk a geoládákat a térképen menet közben a navigációs készülékünkön.

Lássunk hozzá:

  1. Töltsük le a www.geocaching.hu oldalról a ládainformációkat tulajdonképpen szint mindegy, hogy milyen formátumban (MapSource - .mps ajánlott)
  2. Töltsük le a GPSBabel nevezetű programot innen: http://www.gpsbabel.org/download.html
  3. Kicsomagolást követően indítsuk el a GPSBabelGUI.exe file-t.
  4. Az elinduló magyar felületen válasszuk ki a Bemenet Formátumát (pl. Garmin MapSource - mps), majd az alatta lévő sorban adjuk meg fájlunk elérési útját.
  5. A Kimenet felületen válasszuk a Google Earth (Keyhole) Markup Language formátumot. Ezután adjuk meg, hogy hova és milyen néven szeretnénk az Igo8-ba másolnadó file-t menteni. 
  6. Ezután nyomjuk meg bátran a Gyerünk gombot a jobb oldalon! Jóesetben az infó ablakban sikeres konverziót jelez a program!
  7. Csatlakoztassuk Igo8-unkat a gépünkhöz (kártyaolvasó vagy PDA/PNA). majd navigájunk az iGO8/content/userdata/poi/ mappához.
  8. Ide bemásolva a .kml kiterjesztésű file-unkat, majd elindítva az Igo8-at, kis konvertálást követően máris megjelennek a ládák a POI-k között.
  9. Kis segítség: A ládákat a POI/GPS device nevű mappában találjátok, amelynek tartalmát alapesetben láthatóvá kell tenni. Javaslom az ikonjának a megváltoztatását is, hogy feltűnő‘bb legyen, ha az utatok közelében egy láda található.

Megjegyzés: Naviextras Toolbox használata esetén, a letöltött-szerkesztett .kml fájlt, a Naviextras Toolbox menűjében az EXTRÁK alatt lehet feltölteni.

Sok sikert!

forrás: www.sylverrat.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.