Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Geoládák - geocaching segédalkalmazás

2018.06.14

Fejlesztő: Petro Tamás
Letölthető Google Play
Letölthető App Store

unnamed.jpegA Magyar Geocaching KHE adatbázisára épülő geoláda kereső segéd-alkalmazás. A geocaching szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, játék, mely a kincskeresés ősi szenvedélyére alapozva egyesíti a modern technikát (GPS, Internet) a természetjárással, a turizmussal és az ismeretterjesztéssel.

A túrázás a kalandvággyal mindig összekapcsolódott, a geocaching pedig adott a dolognak egy újabb lendületet. A lassan húszéves mozgalom lényege, hogy tapasztalt egyének országszerte, kultúrhelyeken vagy természetileg érdekes, eldugott zegzugokban elhelyeznek apró ládikókat, és némi alapinformációval és GPS koordinátákkal megspékelve a természetjárók dolga azokat felkutatni.

unnamed1.jpegAmolyan kincsvadászat a dolog, ami a kirándulást is letudja és a felfedezést élményét is megadja. Az általában kézzelfogható ládákat (de van virtuális is) a koordináták környékén természetesen még fel kell kutatni, fa odúja, szikla töve vagy egy tábla is rejtheti azt. Van, amelyik egyértelmű helyen van, de olyan is akad, amelyiket nehezebb megközelíteni és kiszúrni.

A hazai koordináták a geocaching.hu adatbázisából érhetők el, és itt lehet a felhasználónak a dobozban elhelyezett jelszó megadásával a megtalálás tényét jelenteni, kipipálva egyet a sok ezerből.

geoladak1.jpeg Petró Tamás mindehhez nyújt telefonos segítséget a Geoládák személyében, ami különösképpen iOS-en hiánypótló alkalmazás, de Androidra is elérhető.

Mivel nagyon sok helyen nincs mobilinternet kapcsolat, az app offline is elfut. Bár igen sok beállítással babrálni lehet, az alkalmazás működése pofonegyszerű, így biztosítva, hogy a felhasználó ne telefonját nyomogassa az erdőben sétálva – Petró Tamás folyamatosan fejlődő alkalmazása ehelyett csendes útitárs.

forrás: mobilarena.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.