Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Magyarországi túratérképek Androidos telefonra 2 (g:hu)

2012.08.10

g:hu a GC/GG segédeszköz

geocaching_1.jpgTerepre való g:hu GC/GG segédeszköz a geocaching.hu ládáinak és a gpsgames.hu játékainak kereséséhez, megtalálás bejelentéséhez. Az egyes ládák illetve játékok leírása letölthető, a ládák ill. játékok helye online vagy offline térképen vagy térképen megnézhető. A GC ládaleírásokat PC-n html formában PC-n letöltve, majd az SD kártyára másolva, onnan is be lehet importálni a programba. A le- ill. betöltött leírások mindaddig megőrződnek, míg az ember külön Törlés funkcióval ki nem törli őket. Leíráshoz az utolsó 10 megtalálás logja online hozzátölthető. Leíráshoz a rejtő által közölt képek hozzátölthetők, és a leírás végén fognak megjelenni. GC/GG Megtalálás adatok (jelszó, időpont, stb.) megőrzése későbbi lejelentéshez. GC ládához/GG játékhoz saját kép(ek) készíthető(k), amik címmel elláthatók, megtekinthetők, törölhetők. GC megtalálás jelentéskor a saját képek feltöltődnek a loghoz. Megtalálás bejelentés egyszerűen akár a helyszínről, akár a megjegyzett adatokkal utólag, net-közelben. GC láda rejtő felhívása egy gombnyomással. Aktuális koordináta ellenőrzés ládarejtéskor (nem esik-e védett területre).

A ládaadatok elérésehez, valamint a az adatok feltöltéséhez geocaching.hu és gpsgames.hu regisztráció szükséges.

Geoláda adatok feltöltése

A geocaching.hu oldalon történt regisztráció után, a térkép letöltés oldalon kedvünkre beállíthatjuk a kívánt geoláda adatokat, válasszuk ki a teljes Magyarország térképet vagy csak a szükséges megyéket, a keresendő ládák tipusát, mennyiségét.

Tipus: még meg nem talált
Állapot: kereshető
Megye: amelyiket szeretnéd

és mehet.

Majd az így kapott listára állítsd be:

  • fileformátum: .html Kalsszikus ládalista html-ben
  • multiládák közzétett pontjai bejelölve 
  • Előre definiált sablonok: (a pontnév-sablon mezőt felülírja!) Rövid név nagybetűkkel (pl. GCABCD)

és letöltés.

 

A fájformátum legyen .html Klasszikus ládalista html-ben

A letöltött fájlt töltsük fel a telefon "g.hu.content" - "GCImgcache" mappába "caches.gpx" néven, majd a telefont csatlakoztasuk le a számítógépről, inditsuk el a g:hu programot, a "Geoládá (GC.hu)" menűpont alatt, "Betöltés SD kártyáról" alatt töltsük be a "caches.html" fájlt.

A szoftver ez év eleje óta érhető el a Google Android Marketben. Még biztosan sokat fog fejlődni, rendszeresen jönnek ki a frissítések és javítások. A fejlesztő lelkesen, türelmesen fogadja a tapasztalatokat. Töltsd el és teszteld, használd a közelgő jó időben a legjobb szabadidős sporthoz az appot!

forrás: www.play.google.com

Magyarországi túratérképek Androidos telefonra 2 (g:hu) 2.jpgMagyarországi túratérképek Androidos telefonra 2 (g:hu) 3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarországi túratérképek Androidos telefonra 2 (g:hu) 4.jpgMagyarországi túratérképek Androidos telefonra 2 (g:hu) 5.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gaaltibcsi@gmail.com

(Tibi, 2013.11.25 20:00)

Szia, érdeklődök, hogy ezzel a programmal lehet túrautakat is követni? Nekem a Dél Dunántúli Kéktúrához kellene program a telefonra.