Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kaland és vadasparkok

Magyarországon gyorsan nő a kalandparkok száma. Fatörzsekre szerelt izgalmas kötélpályák, lengőhidak, csúszdapályák, tanösvények, erdei labirintus, íjászat, ládaépítés, rodeó bika, paintball, quadpálya, légvárak, csúszdák, zorb - és sok más egyéb kalandra hívó játékelemek várják a kalandkedvelő vendégeket. Arborétumok, éa vadasparkok egész évben nyitva állnak a látogatók előtt. Tárt kapukkal várják a kalandot kedvelő vendégeket.

 

 

Cikkek

Szegedi vadaspark

2011.06.24

szegedi_vadaspark_1.jpgA Szegedi vadaspark állatgyűjteménye nem a legnagyobb Magyarországon. Ha csak a számokat tekintjük, közepes méretű állatkertnek számítunk. Azonban, ha a fajok ritkaságát, természetvédelmi értékét nézzük, igazolást nyer az az állítás, mely szerint a szegedi az egyik legkülönlegesebb állatkert hazánkban. Az itteni állatfajok jelentős része ugyanis még európai viszonylatban is kuriózumnak számít.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kaland és vadasparkok | Hozzászólások: 0

Történelmi Témapark (Szombathely)

2012.09.07

Történelmi Témapark (Szombathely) 4.jpgA Történelmi Témapark Szombathelyen 2006 óta várja azokat a látogatókat, akik érdeklődnek az ókori erődrendszer valamint az ókori katonaság mindennapjai iránt. Egy állandó interaktív kiállításon lehet megismerkedni az ókori harci eszközökkel, és ki is lehet próbálni azokat. Nagy élményt nyújt az antikkor emelőgépének kipróbálása, vagy a katapult a nyílvessző gép, kötél- és csigaemelő használata. A szerkezetek alapanyagukban is és gyártási technológiájukban is megegyeznek a hajdani eszközökkel. A játszóparkban még fegyverkovácsműhely és öntőműhely is várja a látogatókat, ahol megismerkedhetnek a fémöntés korabeli technikájával.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kaland és vadasparkok | Hozzászólások: 0

Vácrátóti Botanikus Kert

2017.03.04

vacratoti_arboretum_6.jpgA Vácrátóti Botanikus Kert az ország legnagyobb, s egyben a leggazdagabb hazai élőnövény gyűjteménye, nevezhetnénk élő növények múzeumának. Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kaland és vadasparkok | Hozzászólások: 0

Via ferrata (Csesznek)

2013.10.23

21731780_1381845445217423_8456230669226799538_o.jpgÁtadták és már szabadon használható, mászható Magyarország első via ferrata-(vasalt út)-ja a Cseszneki Vár-hegy Nyugati oldalán, melyet a Kőmosó-szurdokból lehet megközelíteni! A 120 méteres „vasalt utat” a Csesznek és környéke Egyesület, a térségi Leader-pályázat és Kovács Tamás (Tatabánya) alpin-szakmai segítségével és kivitelezésében valósította meg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kaland és vadasparkok | Hozzászólások: 2

Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya

2011.06.26

Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya_1.jpgAz első hazai kalandpark a Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya, közismert nevén canopy volt, amely a visegrádi Nagyvillám csárda mellől indul.
A canopy tulajdonképpen egy ülőszékek nélküli libegőhöz hasonlít, ahol a vállalkozó kedvűek egy biztonsági ülésben a drótkötélhez rögzítve száguldhatnak a több szakaszból álló pályán.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kaland és vadasparkok | Hozzászólások: 1

« előző

1 | 2 | 3