Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ipolytarnóci lombkorona-sétány

ipolytarnoci_lombkorona_setany_1.jpgAz Ipolytarnóci Ősmaradványok egyik új fejlesztéseként a természetvédelmi terület játszótere mellett egy lomb- sétány épült, amely igazi csemege a kalandvágyóknak. A kilátótorony, csúszda és a lombkorona ösvény biztosítás nélküli alsó szakaszán az általános előírásokat kell betartani, viszont a lombkorona sétány legfelső, hevederes szintje csak szabályozott keretben áll a látogatók rendelkezésére.

Mivel veszélyes, ezért a lombsétány felső szintje csak a biztonsági előírások teljes betartásával látogatható, esős, csúszós időben zárva tart.

ipolytarnoci_lombkorona_setany_2.jpgA mintegy 150 méter hosszan, és 8-10 méteres magasságban a fák lombjai közt húzódó, keskeny függőhidakból álló sétányon a látogatók hevederrel bebiztosítva fedezhetik fel a lombkoronában megbújó erdei vadvilág talajszintről nem látható mindennapjait. De ehhez a látványhoz fel kell készülni!

A lombkorona ösvényt csak azok vehetik felügyelet mellett igénybe, akik a helyszíni kiképzésen és a biztonsági előírásoknak megfelelnek.

ipolytarnoci_lombkorona_setany_3.jpgA megújult lombkorona sétány a Tuzsony toronyból indul, 10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható, 4-10 éves gyermekek csak felnőtt kíséretében járhatják be. Biztonsági okokból csúszós illetve viharos időben zárva tart. Mivel a sétány legfelső szintjének áteresztő képessége limitált, ezért várhatóan csak 10 fős csoportokban és félórás váltásban követhetik egymást a legrátermettebbek, érdemes ennek tudtával tervezni ezt a különleges program lehetőséget.

ipolytarnoci_lombkorona_setany_4.jpgA nagyközönségnek megnyitott többszintes induló torony kilátóként is funkcionál, alsó szintjéből - szülői felügyelet mellett - a gyermekek csúszdán érkezhetnek le a játszótéri homokozóba, ráadásul a lombkorona ösvény behálózott középső szintjének szakasza is kipróbálható. A lombsétány alatti ösvény mentén a kisgyermekek állati lakhelyekre akadhatnak, méretükhöz igazított, mesterséges madárfészkekben, rókalyukban, és denevérbarlangban kereshetik a kalandokat. A nagy sikernek örvendő gyermek drótkötél- és akadálypályát csak 60 kg alatti testtömeggel rendelkezők vehetik igénybe.

Lombkorona ösvény aláírandó nyilatkozata

Lombkorona ösvény szabályzata

forrás: www.osmaradvanyok.hu

 

Geocaching adatok

Ősfenyőtörzs (GCOsFe)
Szélesség N 48° 13,787'
Hosszúság E 19° 39,570'
Magasság: 217 m
Megye/ország: Nógrád
Geoláda típusa: Virtuális geoláda

http://geocaching.hu/caches.geo?id=378

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.