Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Oxygen Adrenalin Park (Mátrafüred-Sástó)

2013.05.21

adranalin_park_1.jpgAz Oxygen Adrenalin Park (Mátrafüred-Sástó) a főváros zajától távol, a Mátrafüred hegyoldalában kiépített hatalmas szórakoztató-központ. A 16 hektárnyi területen kialakított parkban az 1 évestől a 99 évesig, mindenki talál magának szórakozási lehetőséget, téli-nyári bobpálya mellett rengeteg adrenalinfokozó szórakoztatóhely várja a látogatókat, nemcsak az adrenalint termelő élményelemektől áll el a lélegzetünk, hanem az elénk táruló panorámától is. Derűs időben Kékestetőtől az Alföldig elláthatunk.

adranalin_park_3.jpgOxygen Adrenalin Park (Mátrafüred-Sástó) a régi kőfejtő, mely egykor a hegységben a legnagyobb volt, ma a pihenést, kikapcsolódást szolgálja. Ez az 1970-es években felfejlesztett és gépesített kőbánya volt, ahonnan az útépítési zuzalékkövet nagyobb távolságokra is szállították. A fejtett kőzetanyag üde, vastagpados hiperszténandezit volt. Környezet- és természetvédelmi okok miatt az 1980-as évek közepén bezárták.

A sástói kőbánya területén 2009 óta évről évre egyre több játékelem várja az idelátogatókat. A 145 000 m²-es park rengeteg szórakoztató elemmel biztosítja a kikapcsolódást: bob pálya, függőhíd, erdei kalandpark, eurobungy, gyermek kalandpark, játszóház 360˚-os hinta, kisállat simogató, légvár, mászó fal, erdei labirintus, óriás hinta, paintball, canopy, vízi gömböc, űrkarika, elektromos jet-ski, vízi akadálypálya, íjászat.

adranalin_park_4.jpgNincs egységes belépő (csak némi parkolási díj), kőpengőt lehet váltani, az a "helyi fizetőeszköz", így mindenki pénztárcájának vagy üdülési csekkjének megfelelően fogyasztja az izgalmakat. A személyzet nagyon kedves és segítőkész.

Nyáron sokféle vizes játék, ügyességi feladat vár bennünket (ráadásul van amiért nem is kell kőpengőt adni), de megvan minden klasszikus elem is, amire egy kalandparkban számítunk: erdei kalandpálya, bob, quad, íjászkodás, trambulin, vizigömböc stb. De amit egyedülálló, az a kőbánya felett átívelő canopy illetve a kevésbé merészeknek a függőhíd.

Sástó jelképe, a kilátó

sastoi_kilato.jpgLenyűgöző panoráma tárulhat elénk, ha megmásszuk az 53 méter magas Sástói kilátót.

A Mátra déli lankáit, Gyöngyöst, Kékestetőt és a környék kisebb településeit, például Gyöngyössolymost, Visontát jól látni, de tiszta időben a budai hegyekig, sőt, a Tiszáig is ellátni az ország legmagasabban fekvő természetes tava melletti szép csigalépcsős kilátóról.

Kevesen tudják, hogy Sástó jellegzetes sárga kilátója kalandos úton érkezett végleges helyére. Romániából utazott Magyarországra, a Szeged melletti Algyőre, ahol olajfúró toronyként szándékozták munkába állítani, de a hazai szabványoknak nem felelt meg. Egy remek ötlet alapján 1973-ban került tovább Sástóra, hogy kis átalakítással a turisták nagy örömére kilátóként üzemeljen. Pár perc alatt könnyen fel lehet jutni, és a jutalom nem marad el, a kilátás Pazar!

Megközelítés:
Budapest, illetve Miskolc felől az M3-as autópályáról közelíthető meg Gyöngyös. Gyöngyösről a 24-es főúton - Mátrafüreden keresztül - Sástó után a 11-es kilométerszelvény után jobbra található a bobpálya. A létesítmény megfelelően ki van táblázva vendégeink számára!

Információ: Oxygen Adrenalin Park, 37/600-074, 37/574-025, www.adrenalin-park.hu

forrás: www.sasto.hu

Geocaching adatok

Oxygen Adrenalin Park (GCmbob)
Szélesség N 47° 50,792'
Hosszúság E 19° 58,022'
Magasság: 588 m
Megye/ország: Heves
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2894

Geocaching adatok

Hanák Kolos Kilátó és Emlékoszlop (GCHKKI)
Szélesség N 47° 50,842'
Hosszúság E 19° 58,166'
Magasság: 590 m
Megye/ország: Heves
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2882

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.