Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szegedi vadaspark

2011.06.24

szegedi_vadaspark_1.jpgA Szegedi vadaspark erdejében föllelhető a legtöbb hazai fafaj, cserje és sok lágyszárú növény is. Természetes rovar- és madárvilága is gazdag. Tavainál tanulmányozható a vízi, vízparti növény- és állatvilág.

A Szegedi vadaspark a távoli országok állatait eredeti élőhelyükhöz hasonló környezetben igyekszik bemutatni. A négy és fél hektáros dél-amerikai bemutatóban sörényes farkas sétál, a tavakban vízidisznók és tapírok fürdenek, a pampán a lámák vad őse, a guanakó együtt legelészik a kontinens jellegzetes futómadaraival, a nandukkal. A nagymarák kölykeiket maguk ásta üregekben nevelik, nem egyszer szabadon. Az erdőben csuklyásmajmok ugrálnak fáról fára, a trópusi ház szabadtéri kifutóiban az ember tenyerében is elférő, apró selyemmajmok "csicseregnek".

szegedi_vadaspark_2.jpgA Szegedi vadaspark területén megtekinthetők Afrika, Ázsia, Európa és Ausztrália jellegzetes és különleges állatai a zebrától a kétpúpú tevén át a hiúzig és a kengurukig. Érdekes a przewalski vadlovak csoportja, és sokáig el lehet nézegetni a fákon mozgó kis pandákat, a természetes környezetben nevelkedő gibbonokat és sziamangokat is.

A Szegedi vadaspark állatgyűjteménye nem a legnagyobb Magyarországon. Ha csak a számokat tekintjük, közepes méretű állatkertnek számítunk. Azonban, ha a fajok ritkaságát, természetvédelmi értékét nézzük, igazolást nyer az az állítás, mely szerint a szegedi az egyik legkülönlegesebb állatkert hazánkban. Az itteni állatfajok jelentős része ugyanis még európai viszonylatban is kuriózumnak számít. A hazai állatkertek közül Szegeden élnek legnagyobb arányban nemzetközi fajmegmentési program részeként tartott állatok.

szegedi_vadaspark_3.jpgA Szegedi vadaspark megközelíthető a 3, 3A-s villamossal, személyautóval a Dugonics térről a Kálvária sugárúton végighaladva, a város szélén található.

A Szegedi Vadaspark címe:

Látogatói bejárat: a Kálvária sugárút felől.
Gazdasági bejárat: 6725 Szeged, Cserepes sor 47.
Postai cím: 6701, Szeged, Pf. 724.

Telefonszám (információk): +36 62 542 530, +36 62 542 531
Fax-szám: +36 62 445 299

A vadaspark honlapja: www.zooszeged.hu

Geocaching adatok

Szegedi Vadaspark (GCSzoo)
Szélesség N 46° 15,227'
Hosszúság E 20° 6,814'
Magasság: 79 m
Megye/ország: Csongrád
Geoláda típusa: Multi geoláda (1H+2V)

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2452

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.