Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Történelmi Témapark (Szombathely)

2012.09.07

Történelmi Témapark (Szombathely) 4.jpgA Történelmi Témapark (Szombathely) 2006 óta várja azokat a látogatókat, akik érdeklődnek az ókori erődrendszer valamint az ókori katonaság mindennapjai iránt. A római erőd-rekonstrukciós részlet és a kaszárnya a Savaria Legió katonáinak ad otthont. A bemutatóhelyeken minden kipróbálható: a tűzgyújtás technikáitól kezdve az ókor csúcstechnológiáját jelentő eszközökig.

Szombathely az ország nyugati részén fekvő Vas megye székhelye, 80 ezer lakossal. Régészeti kutatások bizonyítják, hogy a város a Kárpát-medence legrégebbi folyamatosan lakott városi rangú települése. A város lakói méltó módon ápolják a római kori emlékeket, és arról is rendszeresen megemlékeznek, hogy a hagyomány szerint itt született a későbbi tours-i püspök, Szent Márton. Úgy tartják, Márton szülőházának alapjaira épült a mai Szent Márton-templom. Szombathely 1777 óta püspöki székhely, és ehhez illően nagyon sok keresztény műemlék van a városban. A püspöki palota épületében kapott helyet az egyháztörténeti múzeum és kincsestár. A székesegyházban több Maulbertsch-festmény látható.

Történelmi Témapark (Szombathely) 2.jpgTörténelmi Témapark (Szombathely) egy állandó interaktív kiállításon lehet megismerkedni az ókori harci eszközökkel, és ki is lehet próbálni azokat. Nagy élményt nyújt az antikkor emelőgépének kipróbálása, vagy a katapult a nyílvessző gép, kötél- és csigaemelő használata. A szerkezetek alapanyagukban is és gyártási technológiájukban is megegyeznek a hajdani eszközökkel. A játszóparkban még fegyverkovácsműhely és öntőműhely is várja a látogatókat, ahol megismerkedhetnek a fémöntés korabeli technikájával.

Történelmi Témapark (Szombathely) 1.jpgA Történelmi Témaparkot Szombathelyen találhatják meg, az egykori Ferences-kert területén. Bejárata az Aréna utca felől található meg. A Témapark bejáratával szemben, az Aréna u. 8 szám alatt található a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány által üzemeltetett épület. Ez az épület ad otthont a Legioraktárnak is. Az Aréna utcában 9-15 óráig tilos a parkolás, de a közelben számos (fizetős) parkoló található.

Cím: Szombathely, Aréna u. 8.

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.