Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya

2011.06.26

Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya_1.jpgAki unja már a természet lágy ölén és a fák árnyékában a sétálást, annak ideális program a visegrádi Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya.

Európában már évtizedes hagyományai vannak a kaland- és extrémparkoknak, nálunk az első képviselője a Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya volt. Ma már egyre több hazai kalandparkban élhetik ki adrenalin rohamaikat az izgalmakat kedvelők.

Az utóbbi években Magyarországon is egyre több, a nyugatiakhoz hasonló színvonalú szolgáltatásokat kínáló kalandpark nyitja meg kapuit. Ezek a komplex szórakoztató központok minden korosztálynak kínálnak kikapcsolódást, de cégek is előszeretettel szervezik ide csapatépítő programjaikat.

Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya_2.jpgAz első hazai kalandpark a Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya, közismert nevén canopy volt, amely a visegrádi Nagyvillám csárda mellől indul.
A canopy tulajdonképpen egy ülőszékek nélküli libegőhöz hasonlít, ahol a vállalkozó kedvűek egy biztonsági ülésben a drótkötélhez rögzítve száguldhatnak a több szakaszból álló pályán.

Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya_3.jpgA világ első canopy-ja a Costa Rica-i Monteverde Cloud Forest Nemzeti Parkban épült ki és eredeti célja a közel 40-50 méter magas fák koronaszintjének, az itt megtalálható élővilág tudományos kutatása volt.
Azóta már számtalan területen, használják ezt a technikát.
A Visegrád, Canopy Fun Extreme - kötélpálya különlegessége, hogy az első néhány oszlop közötti szakaszról csodálatos panoráma nyílik a szemünk elé: a Fellegvár, a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis hegyeinek látványa.

Telefon: +36/20-661-79-49, +36/20-661-79-50
Recepció: Visegrád, Nagyvillám Étterem, jobb oldal
Parkolás: Bob pálya parkoló

Canopy Fun Extreme honlapja: www.canopy.hu

Geocaching adatok

Villám Bob (+C) (GCBOB)
Szélesség N 47° 47,710'
Hosszúság E 18° 59,601'
Magasság: 384 m
Megye/ország: Pest
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=85

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bp.1038 Ráby Mátyás u.61

(nagy balázs, 2011.08.06 20:31)