Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tápiószentmárton - Attila domb, Kincsem lovaspark

2011.04.13

aranyszarvas.jpgTápiószentmárton - Attila domb, Kincsem lovaspark területén megnyilvánuló, érezhető természeti erő, mely a köztudatban „energia” fogalomként ismert, ezrével vonza a gyógyulni vágyókat.

Tápiószentmárton Pest megye délkeleti részén, Budapest és Szolnok között félúton, az Alföld és a Gödöllõi dombság találkozásánál helyezkedik el.

A feljegyzések szerint már az õskor óta lakott a település, melyet a falu határában talált "szkíta aranyszarvas" is bizonyít. Elsõ okleveles említése 1459-bõl származik.

Ma a település területe 17500 ha, 5087 lakosával a Tápió-mente legnagyobb lélekszámú faluja.

Az eddigi kutatások a Tápió-mentén 66 védett növényfaj és 177 védett állatfaj elõfordulását bizonyították. A természetkedvelõk gyalog, kerékpárral, lovon, szekéren fedezhetik fel az év minden idõszakában a szebbnél szebb látnivalókat.

Kincsem park

Kincsem, a verhetetlen, a legyõzhetetlen "csodakanca" 1874-ben látta meg a napvilágot Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernõ birtokán. Pályafutása során 54 versenyen indult és valamennyit megnyerte.
Tápiószentmártonban a lovasparknak lett névadója Kincsem. Itt 1999. március 20-án nyílt meg a Kincsem múzeum, melynek bejárata elõtt egy bronzból készült Kincsem szobor fogadja az ide érkezõket, ezzel a felirattal:
"Vándor, aki itt jársz, állj meg egy percre és emlékezz, tisztelegj Kincsem emlékének, aki itt élt, ezen a területen, az egykori Blaskovich birtokon."

Attila domb

Tápiószentmárton - Attila domb, Kincsem lovasparkA 15 hektáron érezhető természeti erő, mely a köztudatban „energia” fogalomként ismert, az egész Kincsem Lovaspark területén megnyilvánul, beleértve annak létesítményeit (szálloda, étterem, istállók, udvar) is.

Az első, amit érezhetünk az energia megtapasztalása: kézen, lábon, egész testen bizsergés, csipkedés, melegség, hidegség, áramlás, szédülés stb., de ez nem feltétele sem a hatásnak, sem a várható gyógyulásnak. Egyénileg és alkalmanként is változó lehet.


Tápiószentmárton - Attila domb, Kincsem lovaspark 2859.jpegA második, ami tapasztalható, de nem szükségszerűen következik be: az első pár alkalommal, vagy azok valamelyikénél, itt vagy otthon, a meglévő betegségek tünetei felerősödhetnek (pl. vérnyomás emelkedés, szédülés, fejfájás, egyéb fájdalom), ha ezek kellemetlenné válnak, akkor célszerű attól a ponttól 20-30 méterre eltávolodni, majd a szervezet megnyugvása után vissza lehet térni. A felerősödő tünetek terápiás reakciót jelenhetnek, tehát az energia hatására a kezdődő változást jelenthet, vagy egy érzékenyebb szervezet reakcióját az energiára.


Mindkettő megszűnik, a domb rendszeres látogatása során, és közben a szervezet is ráhangolódik a hatásra.


A harmadik változás a közérzetben tapasztalható. Először lehet álmosság, fáradtság, majd feltöltődött érzés, erő jelenléte az izmokban és az egész testben, izületek mozgathatóbbak, fájdalom csökkenése, megnyugvás, jobb alvás stb.

Fontos, hogy az itt töltött idő nyugalomban teljen. Egy éber, csöndes befelé fordulásban hamarabb ismerjük fel testünk jelzéseit, változásait, igényeit, ami segíti az önismeretet és egész lényünk és a hely közötti kapcsolatot. Próbáljunk minden zavaró körülményt kiküszöbölni (szoros ruházat, szomjúság, sürgető testi szükségletek, rádiózás, mobiltelefon használat stb.).

Geocaching adatok

Attila domb, Tápiószentmárton (GCATID)
Szélesség N 47° 19,342'
Hosszúság E 19° 46,428'
Magasság: 120 m
Megye/ország: Pest
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=324

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szekelyili@invitel.hu

(székely mi,kosné ili, 2015.06.20 14:34)

Többször jártunk ott,nagyon jó kellemes ott lenni ,egyetlen baj,hogy a tűző nap ellen még most sincs igazán árnyékot adó fa.Egyetlen dolog ami visszatart attól,hogy oda menjünk,hogy tűző napon nem biztosan egészséges még ez a gyógyulni vágyott mágnes terápia sem!

athelas@citromail.hu

(V Anita, 2014.05.02 08:38)

Rosszul írta Atilla király nevét! Tehát: ATILLA és nem ATTILA!

Re: athelas@citromail.hu

(V Anita, 2014.05.02 08:42)

Mondjuk most nézem, hogy a domb neve viszont Attila... Akkor előző bejegyzésem tárgytalan! :) (Pedig tényleg nem így írjuk a király nevét.)