Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ferenczy-szikla (Dobogókő)

2012.01.23

Ferenczy-szikla (Dobogókő) 4.jpgFerenczy-szikla (Dobogókő): egy ezoterikus nézet szerint Dobogókőn és környékén, a Pilisben található „a Föld szívcsakrája”, azaz „bolygónk dobogó szíve”, ami az ott tartózkodók szervezetét feltölti energiával.

Az Ősmagyar Táltos Egyház szerint a szívcsakra a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található; vezetőjük laoszi és kambodzsai lámákat és buddhista szerzeteseket is elvitt oda.

Az elmélet szerint Dobogókő nevében archaikus tudást őriz, melynek mondásban rögzült, elhomályosult változata máig él a Kárpát-medence népeinél: Közép-Európát az itt élő népek kontinensünk szíveként emlegetik. Már elődeink is tisztában voltak a hely jelentőségével.

Ferenczy-szikla (Dobogókő).jpgAttila hun vezér legféltettebb területe ez volt a Kárpát-medencében. Egy legenda szerint a halála után a mennyei képe is megjelent itt.

A helyet a gyógyulásra és az archaikus tudás megszerzésére vágyó zarándokok ezrei keresik fel - többek között a kambodzsai és a laoszi, illetve maga a Dalai Láma is idelátogatott, sőt, a Bund-forrás mellett shaolin szerzetesek építettek maguknak falut.

Bővebb Túraleírás itt

Geocaching adatok

Rám-hegy (-C) (GCRAMH)
Szélesség N 47° 43,839'
Hosszúság E 18° 53,839'
Magasság: 467 m
Megye/ország: Komárom-Esztergom
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1298

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.