Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Blaskovics kriptakápolna (Csikóspuszta)

2012.07.23

Blaskovics kriptakápolna (Csikóspuszta) 4.jpgA Csongrád megyei Körös-Maros Nemzeti Park területén, a védett Csanádi pusztákhoz tartozó Csikóspusztán található a Blaskovics család egykori majorja, valamint az ehhez tartozó kúria és kápolna. A monda szerint Blaskovics Bertalant a király száműzte a mocsaras vidékre a 19. század második felében, aki aztán felvirágoztatta a birtokot, és mintegy 4777 holdasra növelte területét. A kúriához tartozó templomot is ő építtette ide, mely azonban a hosszú évek során elindult a lassú enyészet szomorú útján.

Blaskovics kriptakápolna (Csikóspuszta) 3.jpgA rom a farengeteg közepén áll, ahol annyira sűrű az erdő, hogy már csak akkor veszed észre, ha egészen közel jársz hozzá. Amennyiben irtózol a pókoktól, jobb, ha időnként felszegezed a tekinteted, a környék ugyanis bővelkedik nyolclábúakban.

A kápolnát megtalálva úgy érezheted magad, mintha Csipkerózsika alvó vára előtt állnál, bár itt rózsa helyett sűrű borostyán fut a falakon. Talán ennek is köszönhető, hogy a gyönyörű hely egyfajta hideg melankóliát sugároz, amitől félelmetes is egyben.

forrás: www.ghost-hunters.ucoz.com, www.geocaching.hu

Geocaching adatok

Blaskovics kriptakápolna Csikóspuszta (GCblas)
Szélesség N 46° 17,420'
Hosszúság E 20° 38,209'
Magasság: 89 m
Megye/ország: Csongrád
Geoláda típusa: Hagyományos geoláda

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1116

Nagyobb térképért klikk a képre!

turaterkep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.